Како да одржувате обетки

2021-12-28

Секоја девојка може да носиобетки, затоа обетките треба да се одржуваат.
Кога носите обетки, најдобро е да не ги изложувате на сонце, особено златните, кои имаат поголема веројатност да избледат.
Најдобро е да не се навлажни обетките.
Ако обетките не се носат долго време, најдобро е да ги ставите во мала кутија за да избегнете оксидација. Често бришете ја куката за уво и користете маст за очи со еритромицин, која е и хигиенска и антиинфламаторна.
Обидете се да не носите обетки кога вежбате или извршувате домашни работи, за да не ги изгубите или оштетите обетките поради претерано замавнување.
Не изложувајте ги обетките на кисели или алкални течности за да избегнете корозија и губење на сјајот.

 

Како да се исчистиобетки


Користете мала празна чаша, ставете ги обетките и земете шише газиран пијалок (кока-колата најдобро делува). Не заборавајте да го отворите шишето. Истурете ја кока-колата во чашата и потопете ги обетките. Во тоа време, на обетките ќе се појават многу мали меурчиња. Не ја допирајте чашата, оставете ја да отстои 30 минути, а потоа извадете ја. Во тоа време, Кока Кола веќе изеде дел од супстанциите што избледуваат. Она што треба да направите е да извадите крпа направена од крпа и да ја избришете.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy